Lite muntration i novembermörkret

Nu ska vi inte låta resultatet av en fotbollsmatch ytterligare fördystra denna mörka månad. Jag tänker så här: Nu kan man titta på fotbolls-VM utan att vara nervös. Man kan välja några trevliga lag att heja på och så kan man ändra sig om det skulle kännas galet. Det blir trevligt! (Jomen försök i alla fall…)

Och i senaste inläggets kommentarer blev jag påmind om Mosebacke Monarki, som jag inte ägnat en tanke på många årtionden, trots att jag numera är Mosebackian och bor inom det område som 1958 utropades till självständig republikansk monarki, där den folkvalde kungen Sune härskar, med valspråket ”Går det, så går det”.

Andra framstående mosebackianer är till exempel pastor Astor Flanell, rektorn, lektor Hektor Sector, assessor Hasse Assarsson, nyhetsuppläsaren Manne Drevert, bankdirektör Englund – direktör i Bank of Englund, sjuksköterskan Rigmor Mortis, och så fänrik Henrik Bängrik.

Här ser vi fänrik Henrik, som är ledare för den nybildade Riksorganisationen för säkerhetsrisker. Han pekar på den säkerhetsnål som alla säkerhetsrisker bär för att säkerhetspolisens arbeta ska underlättas.

fänrik henrik bängrik

Säkerhetsriskriksorganisationens främsta uppgift är att samla alla säkerhetsrisker i olika sociala aktiviteter så avlyssningen ska kunna ske mer effektivt.

De monarkiska ”bullentinerna” sändes framförallt i radio, men det finns några TV-sändningar som man kan ta del av tack vare SVT:s öppna arkiv. Här kan man hitta alla åtta TV-avsnitten som sändes 1968.

Det här inlägget postades i Debatt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Lite muntration i novembermörkret

 1. margaretha skriver:

  Jag såg inga av tv-avsnitten, men lyssnade alltid när jag kunde på radioprogrammen. Det var tider det!
  Margaretha
  som aldrig
  någonsin
  låter
  fotbollstankar
  fördystra
  tillvaron

 2. Karin skriver:

  Jag vill minnas att radioprogrammen gick rätt sent på kvällen och kvällstrött som jag är missade jag många. Och TV-programmen missade jag eftersom vi inte hade någon TV då. SVT:s öppna arkiv ger en chansen att ta igen missade program.

  Vad skönt att det finns någon som inte lider av post-Portugal-problem!

 3. Olgakatt skriver:

  Underbara program! Jag jublade när jag hittade dem i Öppet arkiv för en tid sedan. Rigmor Mortis, jag döööör……

 4. Pysseliten skriver:

  Haha, namngivningen måste ha inspirerat Galenskaparna i den här sketchen! (Jag får kolla klippen senare i veckan, här i Italien är dom blockerade.)

  • Karin skriver:

   Viss inspiration kan man nog ana! Jag försökte göra någon Youtubevariant av klippen men det låter sig inte göras. Så du har något att se fram emot när du kommer hem!

 5. Musikanta skriver:

  När det gäller fotbollen är jag förälskad (platoniskt föstås) i Ronaldo. Bara att se hans segerleende gjorde tevetittandet till någonting väldigt angenämt. Så nästa år blir det nervöst eftersom jag naturligtvis kommer att heja på Portugal hela VM.
  Tack för tipset med Mosebacke monarki. Det ska bli kul att lyssna till programmen igen.

  • Karin skriver:

   Ronaldo är verkligen en riktig snygging! Och när nu det svenska laget är ute ur leken kan man ju tjuvtitta lite på honom i fortsättningen.

 6. Krönikören skriver:

  Vilka bokstavsvrängare de var! Man kan inte bli annat än imponerad. Och full i skratt.

 7. Skogsgurra skriver:

  Alla var säkerhetsrisker. Till och med nyhetsuppläsarna var med i säkerhetsriskernas förening. Måste ha sammanfallit med IB-affären.

  Finns några rester av gränsstationen vid Katarinahissen kvar idag? Tror att den hette Checkpoint Sune.

Kommentarer är stängda.