Tänk er för innan ni åker till USA

david2davis föreDen här fina skulpturen av Michelangelo föreställer David, som står där samlad och orädd inför striden med Goliat.

david efterEftersom 2013 har utropats till italienskt kulturår i USA har ynglingen varit över på besök ett tag. Och när han nyligen reste hem igen hade han lagt på hullet. På videoklippen här nedanför får ni hela historien. Där kan ni se hur det blev som det blev.

Och själv ska jag på invägning i morgon, för första gången på länge. Det har liksom kommit annat emellan. Men jag har inte varit i USA i alla fall, så jag ligger nog inte riktigt lika illa till som den hemvändande David.

Det här inlägget postades i konst. Bokmärk permalänken.

9 svar på Tänk er för innan ni åker till USA

 1. margaretha skriver:

  Kan inte David städsla en skulptör som knackar bor de överflödiga kilona? Enklare än att vara ståndaktig och leva på hårdkokta ägg och selleri.
  Margaretha

  • Karin skriver:

   Marmorskulpturens motsvarighet till fettsugning och plastikoperation…

   Selleri var ju ett intressant tips att lägga till på viktkontrollmenyn. Men då måste jag hitta tillagningsformer som jag klarar av, för egentligen tycker jag ju inte om selleri. Gräddstuvad, kanske?

   • margaretha skriver:

    Med grädde slinker det nog ner.
    Om du klickar på stjälkselleri i mitt inlägg hittar du ett recept på sellerisoppa. Fast jag tycker det är godast att gnaga på stjälkarna som de är – eller i sallader, gott tillsammans med äpple och nötter.
    Margaretha
    sellerioman

 2. Kicki skriver:

  58 kg, jag tar en kaka till.

  • Karin skriver:

   Bravo! Det är ju jättebra, eller? Ta två!

   • Kicki skriver:

    Nja, 55 är målet. Men ok om du trugar så.

    • Karin skriver:

     Ja, 58 kg visar sig vara en riktigt bra vikt, enligt expertisen. ”Jamen jag kanske skulle ha ett par kg som marginal”, sa jag i går när jag träffade min hälsorådgivare för invägning, mätning, blodtryckskoll, mm. ”Borde väl ner till 56, åtminstone.” Nehej, se det ville hon inte alls. ”Du har det bmi du ska ha; se till att hålla den här vikten nu, det är svårt nog.” Så nu är marschordern inte viktminskning utan ökad spänst och kondition. OK, det får bli lite simma och mer cykla framöver.

 3. Krönikören skriver:

  Hahahaha! David får nog betala övervikt på planet.

  • Karin skriver:

   Finns faktiskt förslag om det, att man ska vägas in när man flyger. Men jag tror att en proteststorm i det överviktiga USA tog död på det i sin linda.

Kommentarer är stängda.