Stökigt i mina kvarter

Annika ger oss ämnen för Galleri Fredag denna månad och i dag är det I mina kvarter. Jag skulle kunna visa er några vackra bilder från Mosebacke eller utsikten över stan, från Urvädersgränd, men nu riktar jag i stället kameran mot allt stök och förfall som uppstår när man planerar ombyggnaden av Slussen. Provisorier och fula anläggningsytor tar över, trappor stängs av, Katarinahissen fungerar inte och en fet ful gul orm slingrar sig genom mina kvarter. Men någon gång om tio, tolv år blir det nog fint.

grön säck

Byggbråte och slammer

räcke

Trasigt räcke med en öppning som är alldeles lagom för en treåring att ramla ner genom

ormens väg

Ormens väg på hälleberget

provisorier

Välkommen till slummen!

avstängdavstängd2

förslummat

Visst, säger jag till alla turister som frågar, gå gärna ut på gångbron och ta en titt på utsikten, men Katarinahissen fungerar inte och inte trapporna heller så sedan får ni gå tillbaka och kanske gå ner Klevgränd, eller nåt.

 

Övriga fredagsgallerister finns listade på Annikas sida.

Det här inlägget postades i fredagstema. Bokmärk permalänken.

18 svar på Stökigt i mina kvarter

 1. Myhrans skriver:

  Sannerligen en tråkig sida av det nya som skall komma…

 2. Så drygt när det tar tid och är stökigt och till och farligt! Det finns ju fina exempel på att det blir fint när det blir klart! Inte alltid, men oftast är det så i alla fall. Ha en skön helg!

  • Karin skriver:

   Man skulle önska att staden lade ner lite extra omsorg på omgivningarna, när det blir så här stökigt. Lagade trasiga räcken, till exempel. Vi flyr till landet när vi kan, som nu. Skön helg till dig också!

 3. Karin på Pettas skriver:

  Ack ja, dessa annars så vackra kvarter har jag vandrat i många gånger och bara njutit av allt det vackra, tagit några steg åt sidan till, till Fåfängan. Nu ser det allt annat än inbjudande ut, men förhoppningsvis blir det fint medan ni som bor där lider pin
  Ha det gott på landet!

  • Karin skriver:

   Eländet förflyttas förhoppningsvis under Slussenombyggnaden, men jag ska nog tjata lite på stan att de bör anstränga sig lite mer än de gör idag, att hålla undan det som går.

   Tack – du med!

   • Karin på Pettas skriver:

    Ack ja, säger jag igen. Tittade in på nytt och läste ditt svar och min kommentar och konstaterar att jag skrev som en kratta. Vilken svenska! suck…men det är nog för att jag bor på landet som jag skriver som en kratta ibland:D. Tror du inte det?

    • Karin skriver:

     Krattor är väl bra, särskilt på landet! Fast jag förstår inte riktigt vad du är missnöjd med i din kommentar. Har tagit fram språkvaktmästarluppen och fingranskat, men där finns inget anstötligt, felaktigt eller ogrammatiskt vad jag kan se.

     Min förra kommentar till din kommentar var däremot lite svårtydd. Vad jag menade var att stöket kommer att fördelas till lite olika områden under den långa tid som ombyggnaden pågår. Just nu verkar de östra delarna vara mest utsatta, senare flyttar man sig nog västerut.

     • Karin på Pettas skriver:

      Det blir litet som det är hemmavid när man renoverar, man sorterar, tar bort och bär binkarna till ett annat rum under tiden, för att göra samma sak igen och igen…till slut finns inget kvar att sortera och då undrar man varför har sparat på allt detta?
      Nu i efterhand när jag läser min första kommentar för andra gången så förstår jag den plötsligt:)

 4. Annika skriver:

  Inget vidare nu, inte alls.
  Men det blir ju fint sen, det är säkert.
  Det är bra att visa det som inte är så vackert heller. Ngn ggn framöver ska jag nog visa riktigt fula delar av min plats på jorden också. De finns ju…
  Ha en fin helg!!

  • Karin skriver:

   Det var bra att få en knuff att dokumentera. Och jag kan ju skicka bilderna till staden förvaltning så att DE får en knuff att snygga upp lite mer vartefter.

   Nu är vi i alla fall i ett vårvackert Dalarna och göken har fått fnatt och gal oavbrutet. God helg!

 5. Olgakatt skriver:

  Var i dina kvarter för nån månad sedan och upplevde det just stökigt. Förvirrande är det ju från början för oss lantisar med alla olika nivåer när man försöker ta sig från A till B.
  Lyckades i alla fall knalla in på Stadsmuséet där jag hade tänkt bekanta min kompis med mamsell Josabeth Sjöberg. Och så har man städat undan henne totalt! Skandal.

  • Karin skriver:

   Ja, Stadsmuseets städiver är ett problem. Just Josabeth Sjöberg hörde ju dit. Och visst finns det plats både för henne och nyare utställningar. Ett tag var också den gamla folskolesalen på väg ut, men det stoppades visst.

 6. Annika skriver:

  Hoppas det blir bra till slut trots allt…

  • Karin skriver:

   Nä… eller jo, mindre stök blir det väl. Men jag hade egentligen hellre sett en annan lösning än den man valt för Slussenombyggnaden. Billigare, snabbare, snyggare. Men nu är det som det är och vi kan ju alltid rymma till landet när det blir för påfrestande.

 7. Lite uppfriskande med bilder som inte var ”vackra” :)

Kommentarer är stängda.