Lördagstema: Solidaritet

Olgakatt föreslår Solidaritet som tema idag. Spännande och svårt. Mitt inlägg kommer lite senare, för nu har vi fått arbetsstyrkan förstärkt och här ska sjösättas båt, byggas bänk, bäras bord och lite annat. Under tiden kan ni fundera på vad bilden föreställer. solidaritet

Samt besöka de övriga lördagsbloggarna: Byfånen Gnuttan Helena Karin på Pettas Livsrummet musikanta Olgakatt, Pysseliten

 

 

Det här inlägget postades i Lördagstema. Bokmärk permalänken.

14 svar på Lördagstema: Solidaritet

 1. Skogsgurra skriver:

  Sveriges bryggeriarbetarförbund, Sveriges pappersindustriarbetarförbund, Sveriges bageriarbetarförbund, Sveriges läder och garveriarbetarförbund, Metallettan, Sveriges lägre polisofficerares förbund, Sveriges hillebardskötarförbund, Stockholmsavdelningen av Sveriges renhållningsarbetarförbund, Sveriges avskilda ysteri och mejeriarbetarförbund, Sveriges yngre pukslagares riksförbund, Sveriges trädgårds och lantarbetarförbund, Sveriges maskinskötarförbund, Sveriges förenade flottares riksförbund. Det förekommer ytterligare några standarstänger, men jag har inte Stora Boken tillgänglig och låter därför läsekretsen i övrigt identifiera föremålen.

 2. Cecilia N skriver:

  Fanhållare var mitt egenpåhittade ord, men SG har säkert koll på terminologin: standarstänger.

  Men tänker jag lite så är det ju två saker.
  En standarstång håller upp en tvärslå medelst två linor förankrade i toppen och på denna slå appliceras ett tyg, standar, som är fullt synligt alltid.

  En fanhållare är förbunden längs den övre delen (halvan?) med en fana som inte syns fullt hela tiden om man inte håller fanhållaren horisontellt så att fanan hänger ner, eller är ute i blåsväder så att fanan fladdrar ut.

  Hm.
  Vad mycket grejer det finns som man inte brukar tänka på …

 3. Pysseliten skriver:

  Gardinstänger! (Nej, jag har aldrig gått i något 1:a majtåg eller annat demonstrationståg heller för den delen.)
  Härligt att få i båten, hos oss brukar båt i och ur även innebära PK i och ur!

  • Karin skriver:

   Oj, hoppas han har flytväst på! Ett år sjösatte vi båten utan bottenplugg i. Det blev en fin fontän.

 4. Musikanta skriver:

  Nej, jag har aldrig tänkt på att fanan har hängt på någon fanstång – men det är klart att den har gjort när man tänker efter. Eftersom jag inte vill lufta mina politiska åsikter här på bloggen (vilket man tydligen bör göra) hoppar jag över lördagstemat den här veckan.

  • Karin skriver:

   Jag tror, Musikanta, att solidaritet finns i många former som man kan kalla opolitska. Ömsesidig hjälpsamhet av olika slag, på skolgården när några modiga står emot mobbarna och mycket annat. Men det är klart du ska hoppa över lördagsbloggandet om du inte har lust att skriva. Nästa lördag kanske?

 5. Agneta skriver:

  Kan det kallas fanflykt om en fana far iväg på egen hand?

 6. Agneta skriver:

  Fanfar kallas den far som hissar och halar flaggan. Något aldrig min moder gjorde. En syster, som visserligen är mor, har jag någon gång beskådat då hon sysslat med hissning/halning men sin syster kan man ju inte kalla mor.

Kommentarer är stängda.