Ta det lugnt!

oväderJag brukar inte oroa mig i onödan, men nu har jag haft ett riktigt orosskov. Ungdomarna som är ute på vägarna… det är ju verkligen bokstavligen livsfarligt!

Och när de kommer fram och eldar i kakelugnen, de skjuter väl inte spjället så att de blir kolosförgiftade?

Och barnbarnen som leker   utanför i snön. De går väl inte för nära huset? Titta på snön som är på väg ner från taket! Hur kan den hänga ihop sådär? Minst en halvmeter som hänger fritt nedanför takkanten. Och som kommer att rasa ner när som helst. Vart tog det fina vintervädret vägen och varifrån kom gumman Tö helt plötsligt?snöhäng2

snöhäng

ladan

 

 

 

 

Och det är likadant på alla uthus. Måste kolla ideligen och det är lika bra att starta ett snögubbeprojekt på behörigt avstånd från alla tak.

När snön släpper taget om taket får ingen vara därunder!

Hör ni det allihop!

Ta det lugnt, se upp för fallande snö, farliga nyårsraketer, ovarsamma bilister och … och allt annat! Och ha en riktigt trevlig nyårsafton, i alla fall!

Det här inlägget postades i Livet och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Ta det lugnt!

 1. Karin på Pettas skriver:

  Samma rädslor här också.
  Allt hänger så livsfarligt och tungt överallt på allt som går att hänga på.

  Önskar ett riktigt Gott Nytt År !

  Karin på Pettas

 2. Skogsgurra skriver:

  Vi har också segsnö. Obegripligt hållfast den här säsongen.

 3. Kicki skriver:

  Och så mycket energi man förbrukar på att oroa sig för sånt som aldrig händer och något hinner man väl förebygga i alla fall.
  Ha så fridfullt ni kan i kväll/natt
  (men inte en enda bild jag ser)

  • Skogsgurra skriver:

   Vi är ju inte några festfantomer precis. K läser ”Samhällets olycksbarn” och själv skriver jag lite om nödvändigheten att vara försiktig. Inte med segsnö, istappar och halt väglag utan med höga frekvenser och spänningar. Lille Sixten hälsade på igår. Han utvecklas till en charmsnubbe. Och är redan (sex månader) förtjust i damer. Han föredrar blondiner.
   Hälsningar från alla.

  • Karin skriver:

   Det verkar som om nyårsafton avlöpt väl, i alla fall i den närmaste omgivningen. Goda nyårshälsningar till såväl Moratrakten som Värmland!

   • Karin skriver:

    PS. Kicki, jag ska försöka fixa bilder när jag kommer åt. Jag ser dem inte heller i min telefon. Men på datorn var de hur synliga som helst.jag

 4. Kicki skriver:

  Fina bilder blev det, som vanligt
  Nyårsafton avlöpte ganska lugnt här också och jag slog inte ihjäl huliganen som smällde bomber halv två.
  Det här kommer att bli ett jättebra år, ny diskmaskin, nytt glödstift i pelletspannan och ny Mayakalender till världen. Det kan bara bli bättre och bättre. Önskar jag.

  • Skogsgurra skriver:

   Bättre och bättre…

   Ja, det känns faktiskt så. Om man nu ska sänka sig till krassa ekonomiska spörsmål och värmetekniska funderingar så gjorde vi årsbokslut på värmekostnaderna nu på första dagen.

   Innan vi installerade bergvärme hade vi total el och oljenota på cirka 80 laxar.
   I fjol hade vi total nota på 18 laxar och nu är vi uppe i 19. Det senare beror på att vi numera har dragit upp värmen ett par grader.

   Snart är det nyårskonsert från Wien. Missa inte den! Den är ett koncentrat av europeisk ”Verfinerung” och man kan tycka lite olika om sådant. Men förbannat bra genomfört brukar det vara. Qualitätserzeugnis kan man säga.

   • Karin skriver:

    Det var ju en investering som heter duga. Där räcker det väl med en avskrivningstid på ett par tre år?

    Missade tyvärr Wienkonserten. Det kom lite snölykteprojekt och annat emellan.

    • Skogsgurra skriver:

     Ja, tre år. Det kan vilken ekonom som helst vara nöjd med.

     Nu sitter jag och skriver en sur recension om Victoria Tower. Inte kan dom servera drajor. Och hål i golvet på restaurangen som stolen tippar igenom har dom. Måste be Pysse att få en bild hon tog på golvhålet.

     Visst har vi ett visst intresse av mineraler. Men en hel samling på golvet är inte skoj när man knallar omkring med avtagna skor.

  • Karin skriver:

   Mayakalendern kommer nog att innebära nya strålande tider, trots inledende bomber. Voffor gör di på det viset, tro? I en liten by är det väl ganska lätt att identifiera bombmannen, jag menar bombpersonen. Grattis i alla fall till diskmaskin och glödstift!

   • Kicki skriver:

    Tackar, och ny kamera därtill, äntligen.
    Ang bombmän så ger jag mig inte ut och jagar såna mitt i natten, dels är det kallt och dels kunde det lätt uppstått personskador om jag fått tag i dom.

Kommentarer är stängda.