Galleri Fredag: Sensommar

Sommarens minifredagstemat Show&Tell har omvandlats till Lördagstema Tell&Show, från och med den 8 september. Samtidigt har det ursprungliga fredagstemat återuppstått som Galleri Fredag, med betoning på bilder.

Första gallerifredagen är i dag, den 7 september och har tema Sensommar. Hänger ni med? Ingen fara, det ger sig med tiden. Här kommer mina sensommarbilder.

Skuggorna blir längre

Solnedgångarna blir färgstarkare

Utemöblerna ska in i boden

Lilla båten ska upp ur sjön.

Den fiffiga uteduschen, som värmer upp sitt eget vatten, ska rengöras och tas in för vinterförvaring.

Det känns vemodigt att stänga sommargrindarna (som vi borde ha målat i sommar) och åka till stan. Men vi kommer tillbaka. Ofta.
Galleri Fredag kan man läsa om här. Och lördagstemat här.
Det här inlägget postades i fredagstema och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

29 svar på Galleri Fredag: Sensommar

 1. Nilla skriver:

  Vemodiga bilder. Eller så är det bara jag som tolkar in vemodet, ibland känns det så sorgligt att tiden går…

 2. Karin skriver:

  Sensommar är vackert så in i Norden!
  Ljuvliga talande bilder!

 3. Kicki skriver:

  Borde varit där och hjälpt till med båten, minst.

 4. Musikanta skriver:

  Ännu en perfekt illustration till sensommaren, som jag skrev till Olgakatt nyss. Den första bilden i motljus är speciellt vacker!
  Ingrid

  • Karin skriver:

   Tack! Och tack och lov behöver vi inte bomma igen för gott. Det går att bo där året om, så det blir många landethelger framöver. Hösten har ju i alla fall den tjusningen att det är myggfritt!

 5. Annika skriver:

  Mmmmm…underbart, Karin.
  Ert landställe, förmodar jag. Fantastiskt!!
  OCH så sant.
  Just när man stänger för säsongen är det så sorgligt. När båten dras upp, när allt läggs undan, när vattnet stängs av en gång för alla.
  SÅ roligt att DU är med i detta tema.
  Ha en jättefin fredag!!!

  • Karin skriver:

   Kul upplägg med bilder. Nu ska jag ta en runda och kolla alla andra gallerister.

   Jag tröstar mig inför hösten med att vårt sommarställe fungerar som höst-, vinter- och vårställe också. Även om jag nog tycker att somrarna är svårslagna.
   Fin fredag tillbaka!

 6. Annika skriver:

  Underbara, färgstarka sensommarbilder. Älskar solnedgången och grindarna…

 7. Penny skriver:

  Otroligt stämningsfulla foton! Och det är något alldeles speciellt med sjöar, så rogivande…

 8. Marianne skriver:

  Vilka ljuvliga bilder! Fast när man ser hur ert sommarställe ser ut förstår man att det är lätt att falla in i en ljuvlig stämning, för så ser det ut att vara där. I alla fall på bilderna.

  Jag önskar dig en trevlig helg!

 9. Anette Fourmum skriver:

  Älskar solnedgångsbilder!! Jättefina bilder, men visst finns det ett vemod, ett avsked till sommaren som man så gärna vill förlänga och som man längtar efter resten av året.. Kram!

  • Karin skriver:

   Ja, visst är det vemodigaste årstidsavskedet. Hösten är ju också fin (och som sagt, myggfri!), vintern har sina fina stunder, soliga dagar med bra skidföre, våren är välkommen, men sommaren är ändå favoriten, det kommer man inte ifrån!

  • Skogsgurra skriver:

   De som inte har denna variation mellan finast tänkbara somrar och bistrast tänkbara vintrar kan nog inte riktigt förstå vårt ”bluesläge”. Slas beskrev det fint i en skiss om skärgårdsbåtar, en svensk flicka och en utländsk besökare. Nyckelrepliken är ”Ljuuset kommer” och handlar om motsatsen till sensommaren. Måste försöka hitta den igen.

   Mina bästa referenser, fransoserna, kan inte alls förstå vårt passionerade förhållande till årstiderna. Och befolkningarna kring ekvatorn kan inte förstå nånting av det vi betraktar som väsentligheter i tillvaron. Ingen är så ensam som en nordbo.

   • Karin skriver:

    Påminner mig om en stipendiat från Östafrika som jag hämtade på Arlanda och skjutsade till Uppsala. Det var i april och inte ett grönt strå syntes. Han såg ut över landskapet, mycket bekymrad. ”Vilken förfärlig torka ni har haft!” Först förstod jag inte riktigt, men så insåg jag att det som var bördigt jordbrukslandskap i mina ögon var ödelagda förtorkade fält i hans, eftersom årstidsväxlingarna hemma hos honom handlar om torrperiod eller regnperiod. Lyckligtvis fick han uppleva våren och blev helt fascinerad av den långsamma processen.

 10. Erica Pettersson skriver:

  Jättefina bilder! Älskar ljuset i de första. Den s.k. ”gyllene timmen” (strax innan solnedgång och soluppgång) lämpar sig verkligen helt perfekt för fotografering!
  Tycker också att man riktigt känner genom dina bilder hur naturen samlat ihop en massa härliga sommarminnen. Jag tycker så mycket om den känslan jag får av att se på bilderna.
  Men jag förstår vad du menar med vemodigheten. Tycker det liksom finns något sorglöst över sommaren, något i alla fall jag alltid saknar under den långa vintern.
  Som sagt; jättefina bilder!

  Hoppas du får en fin helg!
  MVH /Erica Pettersson

 11. Cecilia N skriver:

  Grinden tycker jag känns som en förlaga till nåt man kan sticka.

  • Karin skriver:

   Det skulle ju bli ursnyggt! Fast jag tror inte att någon annan än du hade kommit på idén. Farfar var bra på mönster; här är ett trappräcke som han också snickrat till.
   trappräcke

 12. Anna (Sthlm) skriver:

  Så vackert ljus i bilderna!

Kommentarer är stängda.