Galleri Fredag: Höstkänsla

Tema för Galleri Fredag är höstkänsla. Och så här blev det när jag riktade kameran åt lite olika håll de senaste dagarna. Tivolit har stängt. Höstkvällarna mörknar.

 

Övriga fredagsgallerister är: DesireeAnnika EricaKarin på Pettas,  FourmomKatarinaVictoria, HelenaEmmaMariannePennyAnnikaCecilia,  Olgakatt,  AnnaChannalJaggerJenny

 

Det här inlägget postades i fredagstema. Bokmärk permalänken.

25 svar på Galleri Fredag: Höstkänsla

 1. Skogsgurra skriver:

  Usch så slarvigt det ser ut när kabeln hänger lös på bärlinan. Verkligen oproffsigt!

 2. Penny skriver:

  Dina foton förmedlar verkligen höstkänsla. Vackra, var och en på sitt sätt.

 3. Skogsgurra skriver:

  Jamen, Penny! Kabeln!

 4. Annika skriver:

  Inte så lite vemod där.
  OCH höstkänsla.
  Ha en bra helg!

 5. Karin skriver:

  Mycket höstkänsla i dina bilder, trots kabeln;)

 6. Perfekt höstkänsla i dina bilder…

  • Karin skriver:

   Tack! Många Annikor här, så jag kompletterar ditt namn med hemort. Det råkade vra mulet och kulet när jag väl fick fram kameran och det är ju höst det också.

 7. Musikanta skriver:

  Du får tala om för din bror att numera säger ingen yngre stockholmare slenger utan släanger… Hur stockholmsdialekten har kunnat ändra sig så snabbt är för mig en gåta. MM är stockholmare från födseln och salig farfar var en äkta söderkis bördig från Kocksgatan, så jag vet hur snacket gick. Men ingen ung människa säger reven längre utan något åt räaven till.
  Tänk, jag såg inte kabeln förrän din bror påpekade det! Jag tyckte bara att bilden var så vacker…

  • Karin skriver:

   Vad intressant! Jag har undrat lite när jag försökt avlyssna ungdomarna här på Söder, men de är nog inte härifrån, har jag tänkt. Någon dialektforskare borde ta sig en titt på detta, tycker jag.

  • Skogsgurra skriver:

   Vi har alla våra känsliga punkter. För mig är en buktande hängkabel lika illa som olika långa slackar i ett 400 kV ställverk. Olidligt, helt enkelt.
   För dem som inte lider av kabelsyndromet är ju bilden höstligt ödslig. Man längtar hem till stugan, värmen och boken.

   • Karin skriver:

    Jag försökte mig dessutom på en djärv färgkombination, som inte riktigt fungerade som jag tänkt. Huset till vänster (som är utnämnt till Stockholms fulaste bostadshus) är rödbrunt, himlen är lilaaktig och buss 66 är röd. Men solnedgångshimlen lyckas på något sätt jämna ut alltihop så att det inte blir den skärande kolorit som jag ville fånga. Apropå känsliga punkter.

    • Skogsgurra skriver:

     Påminn mig inte. Vi har ödat rätt mycket energi på den detaljen. Får rödvingelstreck under ”ödat”. Kanske inte känt i normalspråkliga kretsar?

     • Karin skriver:

      Jag tror att korrigeringsprogrammet i det här programmet har ett mycket begränsat ordförråd och jag har inte hittat något bra sätt att uppfostra det. Ödslat godkänns dock.

 8. Olgakatt skriver:

  Precis! Stängda nöjesfält, det är höst det!
  Apropå era dialektdiskussiober ovan så har jag idag slängt käft med en stockholmska som inte förstod mina skånska uttryck ett par gånger. Men sen visste inte jag att bulle betydde taxi så det blev oavgjort på slutet;)

  • Karin skriver:

   Ack ja, ett stängt tivoli ser så övergivet ut på något sätt. Fast jag var uppriktigt sagt lite lättad när vi passerade där med barnbarnen – mycket enklare att kunna konstatera att sorry, det är stängt!

   Här är några slanguttryck för taxi som du kan plugga på inför nästa Stockholmsresa: bränd bulle (svarttaxi) och trottoarskrapa (friåkare som inte hör till de stora taxiväxlarna utan åker runt och plockar upp folk från trottoaren). Och så sossetaxi, då förstås, dvs buss och tunnelbana.

 9. Krönikören skriver:

  Verkligen höstlika bilder, mycket fina, andas höst.

  Finns det några ”äkta” söderungdomar numera? Alla är väl inflyttade? Vi har några kvar i familjen som säger kne, rev, durr, reker – lite roligt tycker jag.

  • Karin skriver:

   Ja, just ungdomarna är nog hitflyttade och man får söka sig till lite äldre söderbor för att få höra äkta södertugg. Innan min cykel blev snodd, brukade jag ofta gå till en cykelreparatör i närheten för att pumpa cykeln, fixa lyset, eller nåt, bara för att få lyssna till hans trevliga södesvada.

 10. Desiree skriver:

  Älskar sista bilden på den fina färggranna himmelen är ju bara så vacker.
  Trevlig helg

Kommentarer är stängda.