Vitt igen

Vad är nu detta? Har det snöat igen? IGEN? Nej, det är alla blad från körsbärsblommorna i Fatbursparken. Det är lika fint som i Kungsan, när körsbärsträden blommar på Söder, men inte riktigt lika publikt. På grund av lite irrfärder till Lund, Smedjebacken och Horndal har jag missat en del av blomningen, men det var fortfarande vackert i går också.

Och parkförvaltningen har satsat stort på tulpaner i år. Det är en bra idé, för i villaträdgårdarna eller i rabatterna på landet finns inte en enda tulpan kvar efter rådjurens framfart. De har ännu inte vågat sig in i centrala Stockholm.

 

Det här inlägget postades i Livet, Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Vitt igen

 1. Musikanta skriver:

  Härliga bilder – MÅSTE ta mig upp för trapporna till Söders höjder nästa gång jag kommer till Slussen.
  Ingrid som varit både på Fjällgatan och i Sofia kyrka och nu senast på Spårvägsmuséet men aldrig på Mosebacketorg.

  • Karin skriver:

   Från Fjällgatan är det ju till och med nerförsbacke till Mosebacke. Gör det! Och beundra den fina statyn ”Systrarna” som Marit Jansson stått modell för. Välkommen till min hembygd (en av dem)!

 2. Pettas-Karin skriver:

  En sådan snö kan man mycket gärna dras med den här årstiden. Så fort det ändå går…det gäller verkligen att ta vara på stunderna.
  Tulpaner är godis för rådjur, har förstått det. Ändå får vi ha våra i fred i vår trädgård, otroligt nog. Vi som bor i skogen..

 3. Eva skriver:

  Fint! Kommer du ihåg hur besvikna vi blev förra året när platanerna var kala och utan blad, vi skulle ju sitta under dem…. nu är det fullt med gröna blad och maquisen doftar…

  • Skogsgurra skriver:

   Och brödbutiken? Hur går det där?

  • Karin skriver:

   Men Eva, tänkte jag först, det var ju djungelgrönt och hur frodigt som helst. Men så kollade jag bilderna. Alla träd, utom just platanerna grönskade för fullt. och mest grönskade det i trädgården till det förfallna huset, som jag funderar på ibland. Du kan väl kolla om det är ledigt fortfarande. Samtidigt som du tittar in hos bageridamen och hälsar från mig!

   • Karin skriver:

    Fast, SG, Eva är i Calvi och bageriet i Île Rousse. Så det krävs att Eva tar en liten tur på ön för att vi ska få förnya bekantskapen med den arga bagerskan.

Kommentarer är stängda.