Jordekorrarna går under jorden

Ekorrar är ju, som alla vet, inget annat än råttor med lurvig svans och ett välutvecklat sinne för PR, men Alvin och de andra i gänget har gått lite för långt med sin Stureplans- kupp.

På det trafikkontor som i går konstaterade att ”det inte varit någon hemlighet att jul- belysningen har kommersiella inslag”, har man nu upptäckt att det inte finns något tillstånd för reklamen på Stureplan-svampen. Och hej och hå, nu går det undan. Ekorrarna ska vara borta senast på fredag. Men de dyker nog upp någon annan stans, kanske på en plats nära dig.

Här är nedmonteringen på gång. Reklamtexterna är redan borta.

En eftertanke: Jämför bilderna, den med reklamtext i förra inlägget och den utan reklam på den här bilden. Jag föredrar faktiskt den med reklam. Det är något med estetiken. Reklamtexterna gör att man förväntar sig något kitschigt och påträngande. Utan reklam blir det bara sorgligt smaklöst. Om det inte vore så att jordekorrarna ska bort i övermorgon skulle jag starta en kampanj för att sätta tillbaka reklamen!

Det här inlägget postades i Debatt. Bokmärk permalänken.

7 svar på Jordekorrarna går under jorden

 1. Skogsgurra skriver:

  Kanske i Rossberga? Eller, roande tanke, i Selja?

  Hursomhelstochvaredärmedsomdetär – en lysande seger för småfolket och en förnedrande förlust för smågnagarna. Eller nåt.

  • Karin skriver:

   Ack om det kunde gå lika lätt med Slussen, men där ska det till mirakel för att finansborgarrådet ska rubbas en tum. Jag skulle faktiskt kunna stå ut med lite svampekorrar om man i stället tänker om i Slussenfrågan. Men trots bara tre rösters övervikt i fullmäktige ska ombyggnaden för åtta miljarder drivas igenom. Finansborgarrådet rycker på axlarna och säger att det är demokrati. Fast när det gäller så här stora dyra projekt som ska räcka länge är det nog mer brukligt att man försöker hitta överenskommelser över blockgränserna, så att de står sig över tid.

 2. Kicki skriver:

  Jag laddar bössan.

 3. Karin skriver:

  Uppdateringsinfo: Jag har gjort ett litet tillägg i texten under bilden. Så att ni inte missar något visdomsord.

Kommentarer är stängda.