Hjälp – Vildvittror!

Begreppet ”allmän park” börjar bli missvisande, tänker jag och känner mig som en riktigt arg skattebetalare, när jag återigen måste vända om med en leksugen fyraåring, eftersom parken är ockuperad av Vildvittor.

Vi har haft så otrevliga erfarenheter tidigare att jag inte tar några risker. Vildvittorna är barn från Vittra-koncernens förskolor. Eftersom man tydligen har som affärsidé att spara in på lokaler blir stadens allmänna parker Vittrornas utelekplatser. Och eftersom affärsidén tydligen också är att spara in på personalkostnader kan det hända att det är lite för många barn i gruppen och att personalen är lite oerfaren.

Ett kaxigt gäng killar i fem-sexårsåldern lägger beslag på alla landbandyklubor utom en, som min lilla skyddsling på tvåochetthalvt försöker manövrera.

När en av killarna försöker ta den, protesterar jag.

– Men hon KAN ju inte, blir svaret. Det är ju ingen idé att hon har den!

Jag får en olycklig blick och från tvåochetthalvåringen, som tyst lägger ner klubban på marken och säger att hon vill gå hem.

Det är ingen idé att försöka gunga, för alla gungor är ockuperade av Vildvittror och det är ingen idé att vänta, för så fort en gunga blir ledig, ges den till en annan vittra. ”Vi hade den först.”

En annan av mina unga följeslagare ville leka på lekbåten. Han äntrade raskt fören, men mötte omedelbart motstånd.

– Nu leker VI här, du får inte plats, sade en hotfull Vittra vid rodret.

– Jodå, menade han, där kan jag sitta. Och så pekade han på en tom plats på bänken i kaptenshytten.

– Nehej, för NU finns det ingen plats, sade Vittran och lade sig tvärs över hela bänken.

Jag betalar alltså med mina skattepengar för att ett privat förskoleföretag, som finansieras med offentliga medel, ska ockupera den park som jag också betalar med mina skattepengar. Ska det vara så?

 

Det här inlägget postades i Debatt, Livet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Hjälp – Vildvittror!

 1. Tack för din kommentar. Vad kul att du hittade till min blogg., ja, för då hittade jag din. Välkommen med fler kloka kommentarer. Eva

  Och vittror som använder de vanliga lekparkerna för att slippa fixa en egen utegård det undrar jag om politikerna har tänkt sig. Men så är det på många ställen. I min kommun får inte ett centralt beläget hus göras om till skola för att det inte finns någon plats för utelek. Det bolaget bara överklagar.

  • Karin skriver:

   Hej och välkommen hit! Jag läser din innehållsrika blogg regelbundet, för de kloka synpunkterna, för att du har koll på vad som händer och för de fina bilderna!

   När det gäller Vittrorna tänker jag i dystra stunder att det här är kanske precis det politikerna vill, en del i alla fall. Bästa möjliga vinster till alla dessa ”friskolor” och privata förskolor. Kalla mig gärna konspiratorisk!

 2. annica skriver:

  Jag har följt din underbara, välskrivna och humoristiska blogg sedan jag fick kännedom om den i februari (av dig!). Nåväl, jag kan inte annat än hålla med. Vad är det med detta nya land? Jag begriper mig inte på det. Utan protester säljs vårt gemensamma ägande ut, man profiterar på det som en gång var en jämställd skola och enskilda individer tillåts stoppa fickorna fulla av pengar som egentligen var menade att bistå vårt kollektiva välstånd. Huvva, som vi säger i Västerbotten.
  Med kanske är dessa vildvittror ämnade att skolas in i denna nya osköna värld där det handlar om att se om sitt eget hus? Det kanske rent av är en pedagogisk högerknorr?

  • Karin skriver:

   Hej Annica, kul att du läser och gillar! Det ska ju vara en blogg om skrivande och språk, detta, men det kommer hela tiden andra bloggämnen farande, som jag fångar i flykten. Men snart så…

   Din vildvittrateori är lika klarsynt som skrämmande. Hugaligen säger jag!

 3. Cecilia N skriver:

  Helt OT. Som jag förstått det är du släkt med englundskan. Jag vet inte om det är fel på min maskin eller nåt annat, men just hennes blogg vägrar låta mig kommentera (numera) och kräver att jag ska logga in, men när jag gjort det så har den glömt det i samma nu. Går det att få göra felanmälan här hos dig? ;-)

  • Karin skriver:

   Men Cecilia vad har du gjort? Portad från Livsrummet! Det låter allvarligt, men jag ska se vad jag kan göra. Funkar inte denna: http://livsrummet.blogspot.com/

   • Cecilia N skriver:

    Jag har kommit på knepet! Istället för att logga in på googlekontot, som är senilt från det ena fönstret till det andra, så skriver jag som ”anonym”. Trist, men då fastnar det iaf.

    Det är likadant på en annan blogg som har samma förfarande vid kommenteringen. Andra blogspotbloggar som har andra förfarande fungerar utmärkt. Hoppas att det ordnar sig med det här också. Kanske har nåt med blogspots uppdateringsarbete som de pysslat med på sistone?

Kommentarer är stängda.