Ja, ja, ja!

Från landets absolut geografiska mittpunkt där en av mina stringers befinner sig och hjälper mig bevaka nuets oförutsägbara framfart fick jag just en intressant nyhet:

Vad kan man göra annat än bejaka. Med risk att låta som prinsessan Viktoria utropar jag spontant:

Ja, ja ja!

Äntligen har ett av alla dessa privata initiativ hittat rätt nisch! Klart att vi gärna satsar på lite privatvår när SMHI sviker. Låt oss alla inbjuda till en riktigt hejdundrande vårfest…

Rumänien? Oj då. Skulle man kanske kunna kombinera den där våren med någon slags Drakulafestival eller så, möjligtvis?

Det här inlägget postades i Språkpolisen. Bokmärk permalänken.

3 svar på Ja, ja, ja!

 1. Cecilia N skriver:

  Nu tycker jag de är onödigt otåliga. Hålla på att tala om sen vår i februari!
  Ser det ut så här i april kan jag börja lyssna.

  Men som sagt: vad har det med Rumänien att göra?
  Eller är det så att de har sen vår i öststaterna och svenska företag kan göra något åt det. Intressant! Kan de göra något åt en medioker svensk sommar också? Vilka företag är det som har dessa möjligheter?

  • Karin skriver:

   Jamen det var ju lite snudd på vårlikt, ett tag. Kunde gärna fått fortsätta. Och om ett privat vårföretag fixar lite takdropp och krokusar är jag beredd att ompröva min privatiseringsskepsis.

   Alternativt kan det rentav vara som någon antyder i ett e-postmeddelande att Svenska Dagbladet borde anlita en korrekturläsare.

 2. Kicki skriver:

  Sur, man blir sur av kyla, det är vetenskapligt bevisat och nu är jag jättesur och det är jättekallt och jag tycker vi har haft vinter alldeles tillräckligt länge. Regeringen borde göra något åt det här. Såhär kan vi inte ha det längre. Det är åt helsike för energikrävande och dyrt. Tänk på miljön.

Kommentarer är stängda.