Arg kung, sur prinsessa

En ung dam vill att jag ritar åt henne. Hon är snart fyra år och har tröttnat på målarböcker. I stället ska jag rita åt henne och sedan färglägger hon. Ibland när orken tryter vill hon att jag ska färglägga, fast hon beskriver vilka färger det ska vara, med finess och känsla för nyanser. Just nu är det kungar och prinsessor som gäller, alla på olika humör.

– Rita en arg kung och en sur prinsessa.

– Ska bli. Men varför är kungen arg?

– För att han inte fått något kaffe.

– Och prinsessan då, varför är hon sur?

– För att kungen är arg, förstås! Rita nu.

Varifrån får de allt, kan man undra.

Det här inlägget postades i Att rita. Bokmärk permalänken.

2 svar på Arg kung, sur prinsessa

  1. Kicki skriver:

    Någon i närheten kanske läser kvällstidningar?

  2. Kicki skriver:

    Och förresten, jag minns när du gjorde pappersdockor åt mig, det var lycka det.

Kommentarer är stängda.