Loppishörna

Nya efterlysningar

wpid-dsc_0523Kulturchefen har den perfekta lien. Lätt och lagom lång. Det är bara ett problem: den kan behöva skruvas åt ibland och då behövs en särskild nyckel, 5×5 mm. Här är det ingen idé att försöka med IKEAS insexnycklar utan en stadig fyrkantig sak måste det vara, ungefär som sådana där konduktörsnycklar, fast mindre.

Senaste fynden

Nu händer det ett och annat kan jag berätta. Jag tror jag gör så att jag uppdaterar loppishörnan uppifrån, så att senaste kommer överst. Får se om det fungerar, eller om jag ska lägga upp fler sidor varefter.

I alla fall. Mats Rosin har fått sitt efterlängtade enkiloskaffeburklock (från en O’Boyburk, men storleken är samma). Tack Agneta!

IMG_3027Och Bastmattan har inventerat sina mycket innehållsrika förråd och hittat just den skopa som Hyttis vill ha. Och mycket annat spännande dessutom. Mycket imponerad av Margarethas (Bastmattans innehavare) samlingar och inte minst hennes förmåga att hitta i dem!

Loppishörnan

Här på loppishörnankan man berätta om det är något man saknar och med lite tur kanske någon annan läser om önskemålet och halar fram den där grejen, som när jag fick min efterlängtade melittatratt. En dag kanske Hyttis får sin nyponsoppspulverskopa i plast. Röd!

räknareJag har helt enkelt gjort en sida av de önskemål som kommit hittills. Pysses irish-coffee-glas, som hon vill ha en kompis till, saknar jag bild på, men det kommer nog*.

* Och det gjorde det ju. Bild lite längre ner.

Skogsgurra önskar sig en sådan här eller annan Brunsviga med dubbla räkneverk.

Hyttis vill som sagt väldigt gärna ha en liten röd plastskopa från ett Ekströmspaket.

marmorcementOch någon vill ha ett plastburklock till en enkilos kaffeburk. Typ som detta, men större, Det här är en halvkilosburk.

Skulle någon vara intresserad av den avstår jag den gärna.

Innehållet är enligt tusch-anteckningen på locket marmorcement (”Va”, sade barnbarnen som stavade sig igenom texten ”mormorcement?!”) och den kan jag också avvara om någon är intresserad…

 

Här är det irishcoffee-glas från Glenfarclas irish coffeesom Pysse gärna skulle vilja ha. Inköpt under hennes och PK:s bröllopsresa, tillsammans med ett till likadant, men det andra glaset gick sönder ganska omgående. Tänk om det gick att leta upp en ersättare till det trasiga glaset!

23 svar på Loppishörna

 1. Pingback: Loppishörnan | Karin Englund

 2. Karin på Pettas skriver:

  Mormorscement läste jag också och blev genast intresserad
  Vad kan en mormor behöva cement till?;)

 3. Kulturchefen skriver:

  Åh, jag vet prreciiis vad jag ska efterlysa! Fotar och mejlar. Häpp!

 4. Eva Swedenmark skriver:

  Det här är ju en helt underbar idé. Just nu i solen behöver jag ingenting men det är nog en högst tillfällig sommarsvacka.

 5. Pysseliten skriver:

  SKogsgurra, länk till älgtavla på auktion. Om jag inte minns fel samlar du.

  • Skogsgurra skriver:

   Tack!

   Men det jag samlar är de riktigt dåliga pekoralen. Din länk visar anständigt bra grejer.

   Någon som behöver verktygsbälten? Hamnade på en auktion och i den batch jag bjöd på fanns det också en massa breda läderbälten (Nicholas No. 962). Grova grejer i 3,5 mm naturfärgat tjockt läder ”Top Grain Cow Hide” och 70 mm bredd och som jag inte har någon användning för. Spänne med dubbla 5 mm ”piggar” – allt är riktigt grovt.

   Du som har en bra idé hur de kan användas (tänkt som bälte, men midjemått 29 – 36 tum, dvs 66 – 91 cm gör det lite svårt på vissa kroppar – som min, till exempel) kan anmäla intresse hos Karin eller genom att svara här. Jag har några stycken…

   • Karin skriver:

    Hoppsan! Vid en snabb genomläsning lyckades jag få till ett dubbelfel. Mycket kraftigt verktygsbälte, ja. ”Crow hide” – hmmm, är nog en förkortning för kofotsgömma! Jösses vad kraftigt det måste vara hann jag tänka…

    Midjemått upp till 91 cm är hyfsat generöst ändå. Men själv kör jag med verktygsväst som fördelar tyngden på ett trevligt sätt.

    • Skogsgurra skriver:

     Detta är enbart bältet. Inga verktygshållare monterade.

     Kan tänka mig att yngre damer, som Emma ”Stryparn” Ruda kan vara intresserade av detta. Det ger visst Bandidosstuk. Men snällare.

  • Skogsgurra skriver:

   BTW, Pysse

   Du är ju naturvetenskapligt bevandrad – då borde du ha insett faran med de där glasen. Tjock botten och tunna väggar. Dom bara SKA spricka om man häller varm vätska i dem. Jag tror att det blir svårt att hitta några överlevande exemplar.

 6. margaretha skriver:

  i mitt senaste inlägg berättar jag om ett fynd.

  • Karin skriver:

   Och jag kollade på din blogg en dag för sent, för då var det finfina smultron som var fyndet. Och det, tänkte jag, är ju bästa fynden så här års. Men inte kollade jag på inlägget innan det, med den fina Ekströmskopan!

 7. Pingback: Skopa upphittad! | Karin Englund

 8. Blink skriver:

  Ojoj så bra! Älskar återvinning/användning <3 Och precis när jag läser detta så uppstår ett behov! Jag efterlyser 8 st plastlock till BigPack-generationen före nuvarande! Tänk om nån har sånna som ligger o skräpar? Kan maila bild! Kram Blink

 9. Kulturchefen skriver:

  Och jag är så glad, så glad för hjälp med efterlysning!

 10. Pingback: Till loppishörnan | Kulturchefen

 11. Pingback: Det går ju riktigt bra det här | Karin Englund

Kommentarer inaktiverade.